Hoe werkt instaswap?

Swap?

Voor hen die nog nooit aan een swap meededen, een swap is een “uitwisseling”. Je wisselt aardigheidjes uit met iemand anders. Zo simpel is het. Je maakt(voorkeur) of koopt een aardigheidje voor je swappartner en verstuurt dat op de aangegeven datum met de post. Van alle deelnemers verwachten we foto’s op Instagram zodat er in die periode alleen maar ” happyposts” op IG te zien zullen zijn. Spreading some kindness zeg maar.

Swappartner?

Dat is degene die je van mij krijgt toegewezen maar let op! Het is de bedoeling dat je de naam zo lang mogelijk geheim houdt. Alle deelnemers vraag ik hun account openbaar te maken zodat je “stiekem” kunt gaan kijken wie hij/zij is. Waar hij/zij van houdt, hobby’s etc. Het zou leuk zijn als de ontvanger pas bij ontvangst leest wie de afzender is. Dus….je krijgt van mij een naam, adres en accountnaam en jij gaat aan de slag. Meer niet, o jawel, je hebt voorpret. Vraag het aan de deelnemers van de voorgaande editie en je zult horen dat mensen nauwelijks bezig zijn met wat ze gaan KRIJGEN, alleen maar met het GEVEN. NOTE: het is bij ons níet verplicht om een moodboard te maken maar we vragen je wel om een divers aanbod van foto’s te hebben. Dat brengt ons meteen ook bij de webshopeigenaren die meedoen…..als je met je zakelijke account meedoet móet je persoonlijke foto’s gaan plaatsen. Anders gelieve je in te schrijven met een ander (prive)account. Een tip: je mag een thema aanhouden, herfst/winter bv, dat hoeft natuurlijk niet. Als het account van je swapmaatje duidelijk iets anders laat zien dan doe je gewoon iets dat daarop aansluit. Kijk dus goed naar het account van je swapmaatje, het is natuurlijk het leukste als het daar bij past.

Kosten?

Dát bepaal je dus helemaal zelf. Ik vraag altijd om er een brievenbuszending van te maken zodat de portokosten zo laag mogelijk blijven en de drempel om mee te doen dus ook. Mocht je besluiten jouw swap als pakket te verzenden dan mag dat MAAR..ik wil niet dat andere mensen zich daardoor laten leiden en zich verplicht voelen ook pakketpost te gebruiken.

Ik wil niemand op hoge kosten jagen en het voor iedereen leuk houden zonder schuldgevoel. Het gaat niet om de GROOTSTE swap! Het gaat erom dat je voor iemand die je waarschijnlijk helemaal niet kent een aardigheidje maakt, een lach op iemands gezicht tovert. De ‘kleinste’ swapjes kunnen met de grootste zorg samengesteld zijn. Het gaat om de aandacht. Aandacht voor het maken, het bedenken, het samenstellen, het inpakken én het versturen! Dus geen budget van mijn kant maar hou het leuk. MAAR: als je als brievenbuspost gaat versturen, kies er dan wél voor om dat met een Track & Trace code te doen (ja, dat kan!). Alleen zó kun je nog navraag doen als je verzonden swap er wel erg lang over doet ;). Verstuur níks in een envelop, dat gaat 9 van de 10 keer fout. Er komt dan een lege envelop bij de ontvanger aan, dat is voor niemand leuk.

Aanmelden?

Het aanmelden kan via de website. De inschrijving is geopend vanaf 20 maart t/m 3 april  (de gegevens van het swapmaatje waar je voor aan de slag gaat ontvang je ongeveer een week na sluiting) Aanmeldingen via mail kan ik helaas niet aannemen want ze moeten echt in het systeem opgenomen worden zodat ze meegaan in de verdeling later.

Verzenden: we verzenden dit jaar ALLEMAAL op 9 mei! Het weekend ervoor mag, later niet!

TIP: Als je vanuit het buitenland verstuurt moet dat wat eerder zijn zodat de ontvanger niet zo lang hoeft te wachten maar voor
alle binnenlandse zendingen rekenen we erop dat je op die dag gaat versturen! Weken eerder of later versturen wordt niet gewaardeerd :).

LET JE OP ?

Je krijgt na aanmelding (als het goed is en soms zelfs in je spambox!)een automatische bevestiging van ons. Bewaar deze goed want stél dat er ergens in het proces iets mis zou gaan(zal niet gebeuren maar stél ;)) dan is dat in elk geval je bewijs van inschrijving en lossen wij het voor je op. Let op: veel Gmail, hotmail, live etc. accounts ontvangen om een ons onbekende reden geen bevestiging. NOTE: let tijdens het inschrijven op of je het bevestigingsscherm hebt gezien!! Heb je dit gezien dan kun je er gewoon vanuit gaan dat je meedoet! Verzoek: klik maar één keer op verzenden/enter …..anders sta je straks misschien drie keer op de lijst ;)

Huishoudelijke mededelingen:

* Voorgaande keren zijn er enkele swaps bij de post verloren gegaan, dat is natuurlijk ontzettend jammer maar door mij niet te controleren of te herstellen. Dat is het risico van het vak zullen we maar zeggen. Ik wil je helpen waar mogelijk maar uiteindelijk is POSTNL/DHL/DPD/etc. verantwoordelijk voor verzending.

* Het staat op het inschrijvingsformulier ook vermeld maar ik wil je er nog eens op wijzen dat swappen met een buitenlandse swapper hogere portokosten met zich mee brengt. Wees je daarvan bewust zodat er achteraf geen onaangename verrassingen zullen ontstaan. Voor buitenlandzendingen verzoeken we je vriendelijk doch (best heel) dringend om altijd met een Track & Trace code te verzenden. Alleen zó weten beide partijen waar het pakketje ‘uithangt’ en ontstaat er geen onnodige teleurstelling.

* Heel belangrijk:  als je mee wilt doen MOET JE ACCOUNT OPENBAAR ZIJN! Dat is één van de dingen waar we al jaren op hameren en wat we simpelweg ‘eisen’. Wil je dat niet? Even goede vrienden maar, dan kun je dus niét meedoen. 

* Mensen met een zakelijk account die mee willen doen vragen we óf privezaken ook op dat zakelijke account te delen óf in te schrijven met een persoonlijk/privé account. We vinden je ‘handel’ superleuk maar willen jóu zien!

*Heb je een apart swapaccount, dat kan maar……daar willen we niet alleen plaatjes van voorgaande swaps of knutsels op zien. Ook leuk maar daarmee zien we nog niks van de persoon erachter! Ook hier geldt, we willen jóu zien!

*Woon je buiten Nederland dan betekent dat automatisch dat je bereid bent te swappen met iemand in het buitenland. We zijn nog niet helemaal klaar voor op zichzelf staande swaps in diverse landen namelijk. 

*We behouden ons het recht voor iemand uit te schrijven bij ongewenst gedrag!

*Onnodig je erop te wijzen dat wij normalen normen en waarden hanteren ;), een bedankje én een foto van je ontvangen swap ontbreken nooit op je account!

*Gesloten accounts worden ook dit keer maar één keer gevraagd het account openbaar te maken. Gebeurt dat niet binnen twee dagen dan schrijven we de persoon automatisch uit! Er wordt dan een nieuwe koppeling gemaakt en zo blijft het voor iedereen leuk. Het komt wel voor dat mensen zich er niet van bewust zijn dat ze een gesloten account hebben, die mensen geven we graag de kans dat (binnen die twee dagen) te veranderen. We zijn de moeilijkste niet ;)