Project W*


Project W, W staat voor Wereldkinderen en W staat voor Wij. In het kader van de Instaswap 2017 Springedition zullen wij op vier locaties in NL een kindermiddag organiseren voor de kinderen die wonen in AZC’s. We zullen dus te gast zijn bij vier asielzoekerscentra. Net zoals bij Project S gaan we weer op zoek naar vrijwilligers! Jullie kunnen ons helpen, sterker nog….zonder jullie lukt dit niet.  

De locaties zijn bekend, de datum nog niet want die mag elke locatie in overleg met elkaar (vrijwilligers en locatie) bepalen (voor de zomervakantie in elk geval ( denk bv aan Hemelvaartsdag, de scholen zijn dicht en veel mensen hebben dan toch vrij). Er is weer genoeg vrijhei om je creativiteit te laten borrelen maar laat me je het plan van locatie Hoogeveen vertellen als voorbeeld.
In Hoogeveen hebben we dus al een coördinator. Zij is op zoek naar vrijwilligers die haar helpen bij het op touw zetten van een middag vol (Hollandse) gezelligheid. Ze willen als extra hulp de jongeren inzetten die er wonen. Dat is een groep (nog steeds kinderen) die vaak overal buiten valt maar die we op deze manier er ook bij kunnen betrekken. Zo kan iedereen meedoen! Je kunt voor jóuw locatie (ik neem even het voorbeeld dat je mee wilt doen ) zou je ook kunnen vragen of er moeders in het AZC zijn  die nog extra hand- en spandiensten kunnen/willen verrichten. Alles om de kinderen een zo leuk mogelijke middag te bezorgen.


De coördinator is ons lijntje tussen de stichting en de locatie. De coördinator stuurt de vrijwilligers aan, samen met de contactpersoon van het COA/AZC natuurlijk. Net als destijds bij Project S is het de bedoeling dat ook je ook probeert een aantal sponsors te verbinden aan ons event. Dus bijvoorbeeld:  stel je gaat poffertjes bakken. Benader de supermarkt voor de pakken meel die je nodig hebt. Ga je er een sportmiddag van maken? Benader de sportzaak of er misschien voor iedereen een medaille gesponsord kan worden (everyone’s a winner ). Mogelijkheden genoeg. First things first, we zoeken dus nog drie mensen die coördinator willen zijn en, ik gok, voor elke locatie ook minimaal 5 vrijwilligers.

#sharesomekindness

Locaties:

Zweeloo
Gilze
Hoogeveen (alleen nog vrijwillgers)
Weert

Mailen kan naar info@instaswap.nl. Dat mag vanaf nú want er is dan echt wel werk aan de winkel ;).

Project W…..we zijn van start!


Liefs,


Lynda